Ümit Özdağ ve Özgür Özel bir araya geldi! Gündem: sığınmacılar

Siyaset gündemi bugün önemli bir görüşmeye daha sahne oldu. Sivri açıklamaları ve göçmen karşıtı politikası ile bilinen Ümit Özdağ CHP Genel Merkezine bir ziyarette bulundu.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel bir araya geldi! Gündem: sığınmacılar

Türkiye'nin siyaset gündemi hararetli günlerden geçmeye devam ediyor. Kayseri'de yaşananlar ve ardından Merih Demiral olayı günün en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer alıyor.

SIĞINMACI SORUNUNU ÇÖZME VURGUSU

Ümit Özdağ ve Özgür Özel'de bu iki konu başta olmak üzere çok sayıda meseleyi görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Saat 12:00'da başlayan görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel bir araya geldi! Gündem: sığınmacılar

Görüşmenin ardından sığınmacılar konusunda çalışmalarda bulunduğunu ifade eden CHP Lideri Özel "Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesi için tüm muhataplarımızla görüşüyoruz" dedi. Özel ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sinyallerini verdiği Beşşar Esad ile görüşmeye yeşil ışık yaktı.

MERİH DEMİRAL OLAYI

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu bir diğer konuda UEFA tarafından milli fubolcumuz Merih Demiral'a soruşturma açılması olmuştu. Futbolcumuzun Avusturya maçında attığı gol sonrasında yaptığı bozkurt sevincine soruşturma açılması tepki ile karşılanmıştı.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel cephesinden bu konu hakkında da açıklama geldi. Özdağ "Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için Bozkurt yaparlar. Herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok" dedi.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel bir araya geldi! Gündem: sığınmacılar - Resim : 2

CHP Lideri Özel'se "Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok ama bundan birkaç yıl önce bir genç futbolcumuz bu sefer zafer işareti yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım" diyerek Deniz Naki'ye göndermede bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER