Ülke tarihine geçen uzay görevi tamamlandı! Alper Gezeravcı dünyaya döndü

Türkiye'nin tarihindeki ilk insanlı uzay misyonu tamamlandı. Astronot Alper Gezeravcı ve beraberindeki kişiler 2 gün süren yolculuğun ardından dünyaya geri döndüler.

Ülke tarihine geçen uzay görevi tamamlandı! Alper Gezeravcı dünyaya döndü

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevini tamamladı. İlk Türk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonunda geçirdiği günlerin ardından bir parçası olduğu Axiom-3 mürettebatı ile birlikte dünyaya geri döndü.

Uzayda geçirdiği süre boyunca 13 farklı deney gerçekleştiren ve milyonlarca insanın kendisinden gelecek her haberi merakla beklediği Alper Gezeravcı, ilk Türk astronotu olmasının kendisinden sonra gelecek Türk vatandaşlarına ilham olduğunu ifade etmişti. 3 defa ertelenen dönüş yolculuğu geçtiğimiz gün başlamış ve 4 kişilik ekibin Amerika'nın Florida eyaletinde denize inecekleri açıklanmıştı.

Ülke tarihine geçen uzay görevi tamamlandı! Alper Gezeravcı dünyaya döndü

TARİHİ YOLCULUK TAMAMLANDI

Uzaya giden İlk Türk vatandaşı olan ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok görüntülü görüşme gerçekleştiren Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonunda geçirdiği süreçte yaptığı bilimsel deneyler ile ilgili bilgiler aktif olarak paylaşılmıştı. Alper Gezeravcı'nın uzaya gidişi tüm dünyada olmak üzere ülkemizde de milyonlarca insanın heyecanla takip ettiği bir an olmuştu.

Ülke tarihine geçen uzay görevi tamamlandı! Alper Gezeravcı dünyaya döndü - Resim : 2

KISA ZAMAN İÇİNDE ÜLKEMİZE GELMESİ BEKLENİYOR

4 kişilik mürettebatın dünyaya dönüşü de aynı şekilde ülkemizde milyonlarca insanın takip ettiği bir an oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine geçen bu olay sonrası ülkenin dört bir yanından Alper Gezeravcı'ya tebrik mesajları yağdı. Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde dünyaya iniş yapmasının ardından bir kaç gün gözlem altında tutulması ve ardından ülkemize gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER