Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Roblox'a erişim engeli açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirilmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Roblox'a getirilen erişim engeline ilişkin detaylar merak edilirken BTK kararına dikkat çekildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Roblox'a erişim engeli açıklaması

Çevrim içi oyun platformu olan Roblox'da yaşanan erişim sıkıntıları sonrası Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) açıklamalarda bulundu. BTK, Roblox'a erişim engeli getirildiğini duyururken konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından da açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox'a erişim engeli ile ilgili açıklama yaparken açıklamada BTK kararına da yer verildi.

ROBLOXA ERİŞİM ENGELİ İLE İLGİLİ BAKANLIKTAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çevrim içi oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirilmesine karar verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox.com'un Türkiye'de erişime kapatılmasının Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla alındığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Roblox.com'un erişime kapatılmasına ilişkin bilgi verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Roblox'a erişim engeli açıklaması

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Çevrim içi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Bakanlık tarafından yapılan erişim engeli açıklaması sonrası platformun ne zaman erişime açılacağı da merak edildi.

SONRAKİ HABER