Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! Demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 600 kilometreye yükseltilecek

Bugün gerçekleştirilen TBMM bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından önemli açıklamalarda bulunuldu.

Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! Demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 600 kilometreye yükseltilecek

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından TBMM bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalara yer verildi. Yapılan bu açıklamalarda demiryollarının belirlenen hat uzunluğu hakkında hedeflerden bahsedildi. TBMM Genel Kurulu’nda 2024 yıl Merkezi Yönetim Bütçe ve 2022 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

KAMU - ÖZEL İŞBİRLİĞİ PROJELERİNDE YAPILDI!

Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda, “Uluslararası döviz emtia fiyatlarını dikkate aldığımızda, Bakanlık yatırımlarımızın bugünkü varlık değeri toplam 250 milyar dolardır. Bu durum, doğru zamanda doğru finansman yöntemleriyle verdiğimiz yatırım kararlarının ülkemize ne derece katkı sağladığının bir örneğidir. Bu yatırımlarımızın, 42 milyar dolarlık bölümü Kamu Özel İşbirliği projeleri kapsamında yapılmıştır. Türkiye Yüzyılı'nda Bakanlığımızın çalışmalarını 'İnsan ve çevre odaklı, akıllı ve güvenli entegre ulaştırma sistemleri ve hızlı iletişim ağlarıyla, dünyada öncü olmak' vizyonuyla sürdüreceğiz. Küresel eğilimleri dikkate alarak planladığımız ulaştırma politikalarımızı yatırımlara dönüştürüyor, yatırımlarımızı, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve ülkemizin kalkınmasına destek olmak için gerçekleştiriyoruz. Büyük bir aile olarak bugün itibarıyla; ülke sathında 2 bin 751 projede görev alan arkadaşlarımız ile birlikte, toplam 223 bin kişiyle, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” şeklinde ifadelere yer verildi.

Bununla birlikte “2028 yılına kadar demiryolu hat uzunluğunu 17 bin 11 kilometreye çıkartmayı hedefliyoruz. 2053 yılına kadar da demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 600 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz” şeklinde konuşarak ileriki seneler için konulan hedeflerden bahsedildi.

SONRAKİ HABER