Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Ankara ile İzmir arası 3,5 saate inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Sincan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu programda yaptığı konuşmada Ankara ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Ankara ile İzmir arası 3,5 saate inecek

AK Parti Sincan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu burada yapmış olduğu konuşmada Ankara’ya ilişkin gerçekleştirdikleri projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programında Bakan Uraloğlu’nun Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesi hakkındaki sözleri dikkat çekti.

ANKARA'DA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Ulaştırma Bakanlığı olarak çok önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da önemli hizmetlerde bulunduk. Ulaştırmanın her alanında Türkiye’nin dört bir tarafından güzel hizmetler yaptık. Bu çerçevede Ankara’mızda da birçok iş yaptık. Ankara’mızı bölünmüş yollarla ülkemizin her tarafına bağladık.” dedi.

Ankara için çok önemli ulaşım projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Başkenti hava yolu ile ülkenin her tarafına ve yurt dışındaki merkezlere bağladık. Ankara’yı yüksek hızlı tren hatlarıyla Eskişehir, İstanbul, Konya, Karaman ve Yozgat’a da bağladık. Projelerimiz üzerinde çalışmaya da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ANKARA - İZMİR ARASI YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Ankara – İzmir yüksek hızlı tren projesine ilişkin konuşan Bakan Uraloğlu, “97 milyon insanımızı yüksek hızlı tren ile biz taşıdık. Şimdi ise Ankara’yı İzmir’e bağlamaya hazırlanıyoruz. Bu projemiz tamamlandığında Ankara ile İzmir arasında olan 14 saatlik yolculuk süresi 3,5 saate inmiş olacak. Ankara ile ilgili yine talepler olduğunu biliyorum. O talepleri il başkanlığımız ve milletvekillerimiz ile değerlendirip organize ediyoruz. Ankara için yeni projeler yapmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER