Ukrayna limanlarından yola çıkmıştı! Tüm dünyanın izlediği o gemi İstanbul Boğazı’na girdi!

Tüm dünya o gemiyi yakından takip ederken Ukrayna limanlarından çıkış yapan gemi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

Ukrayna limanlarından yola çıkmıştı! Tüm dünyanın izlediği o gemi İstanbul Boğazı’na girdi!

Tüm dünyada gündem olan Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından bir ilk meydana geldi. Ukrayna limanlarından yola çıkan bir ticari gemi Rusya’nın açıklamasına rağmen İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

Tüm dünya o gemiyi yakından takip ederken Ukrayna limanlarından çıkış yapan gemi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi sonrası Ukrayna limanlarından ilk kez bir ticari gemi ayrıldı.

640xauto-3.webp

UKRAYNA GEMİŞİ İSTANBUL BOĞAZI'NDA

Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkan 'Joseph Schulte' adlı Hong Kong bandıralı konteyner gemisi, İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Konteyner yüklü 'Joseph Schulte' adlı Hong Kong bandıralı gemi, Sahil Güvenlik ve Kılavuz Kaptan Gemileri eşliğinde Karadeniz açıklarından İstanbul Boğazı'na saat 06.00 sıralarında girdi.

Gemi geçtiğimiz akşam 20.00 sıralarında Türk karasularına girdi ve Kumköy açığında demir atmıştı. Geminin Ambarlı Limanı'na demirleyeceği bilgisi öğrenilirken Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinden sonra ilk kez bir ticari gemi hareket etmiş oldu.

640xauto-4.webp

İstanbul Boğazı’ndan da geçiş yapan gemi 24 Şubat'tan beri Ukrayna limanında demirli halde olduğu öğrenildi.

SONRAKİ HABER