Ukrayna Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen kimdir? Kaç yaşında?

Eski Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanı Mustafa Levent Bilgen, yeni görevine atandı. Bilgen, Türkiye'nin Ukrayna Kiev Büyükelçisi olarak atandı

Ukrayna Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen kimdir? Kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep0 Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete' de çıkan karara göre, Burundi, Fas, Polonya, Ukrayna ve Rusya'ya yeni elçilikler atandı. Yayımlanan yani karara göre, Ukrayna Kiev Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen atandı.

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

1966 yılında Ankara'da dünyaya gelen Mustafa Levent Bilgen TED Ankara Koleji'ni bitirdi. Ardından üniversite eğitimi için Amerika'ya gitti. George Mason Üniversitesi Yöneticilik Fakültesi'nde işletme eğitimini tamamladı.

Okulu bittikten sonra kendi bölümünden master yaptı. Aynı zamanda George Mason Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İş ve İşlemler konusunda master yaptı.

screenshot-22.jpg

1995 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Mustafa Levent Bilgen, daha sonra Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu' nun özel danışmanı olarak 2007-2009 yıllarında görev yaptı.

2009-2011 yıllarında Toronto Kurucu Başkonsolosu olarak görev aldı.

2011-2014 yıllarında ise New York Başkonsolosu oldu.

Mustafa Levent Bilgen 2014 - 2016 tarihleri arasında Abu Dabi Büyükelçisi olarak atandı.

2017 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Müşaviridir.

2018-2019 yılları arasında Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanıdır.

Mustafa Levent Bilgen 14 Eylül'de yayımlanan Resmi Gazete' de yer alan karara göre Kiev Büyükelçisi olarak atandı.

SONRAKİ HABER