Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın İstanbul'a geliyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın İstanbul'a geliyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

Bunun ile birlikte ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy baş başa ardından ise heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek.

Görüşmede Rusya Ukrayna Savaşı ile ilgili son gelişmeler ele alınacak ve süresi 17 Temmuz'da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile iki ülke arasındaki ilişkiler de bu toplantıda değerlendirilecek.

RUSYA - UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Bunun ile birlikte Türkiye ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın son bulması adına elinden gelen bütün çabayı gösterse de savaş can almaya devam ediyor.

Savaşın başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek Ukrayna lideri gerek ise Rusya lideri ile görüşmelerini gerçekleştirdi.

Tahıl koridoru Antlaşması'nda da çok önemli rol oynayan Türkiye her iki tarafı da masaya çekmenin mücadelesini vermeye devam ediyor.

Bunun ile birlikte Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'a gelecek.

SONRAKİ HABER