Ücretsiz halk plajı sayısı artıyor! Bakanlık resmen duyurdu!

Ücretsiz halk plajı sayısı sayısının arttığına yönelik açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu sayının 35'e ulaşacağını ifade etti.

Ücretsiz halk plajı sayısı artıyor! Bakanlık resmen duyurdu!

Türkiye genelindeki halk plajı hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, sayıda artışa gideceklerinin bir defa daha altını çizdi. Bakanlık, mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye'nin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforunun yaygınlaştırılacağını da belirtti.

Bunun ile birlikte 5 yıldızlı halk plajı sayısı Türkiye genelinde 35'e ulaşacağı yönünde müjdeli haberi veren Bakanlık, 'ortalama 100 bin kişinin ağırlandığı plajlarda sayı arttıkça, Türkiye genelindeki şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak' açıklamasında bulundu.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

15 PLAJIN AÇILIŞI YAPILDI!

Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajının Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasitesi ile hizmete sunulacağı da ifade edildi. Bu zamana kadar toplamda 15 plajı açılışının yapıldığını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak ücretsiz halk plajlarında da proje çalışmalarına başlandı' açıklamasında bulundu.

Böylece halk plajlarının sayısının artması vatandaşlara birçok alternatif sağlayacak. Ayrıca tatil yapmak isteyen vatandaşlar ücretsiz bir şekilde halk plajlarından kendisine en yakın olanı tercih edebilecek.

SONRAKİ HABER