Üç Aylar ne zaman başlıyor, Recep, Şaban ve Ramazan ayı hangi tarihe denk geliyor?

İslam alemi üç ayların başlangıç tarihini merak ediyor. Recep, Şaban ve Ramazan ayının hangi tarihe denk geldiği merak edilirken araştırmalar da devam ediyor.

Üç Aylar ne zaman başlıyor, Recep, Şaban ve Ramazan ayı hangi tarihe denk geliyor?

Ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Üç ayların başlangıç tarihleri araştırma konusu olurken Diyanet İşleri Bakanlığı takvimi de vatandaşın gündeminde yer aldı. İslam dünyasının beklediği üç aylar için nefesler tutuldu.

2024 yılı Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan ayının denk geldiği ilk gün merak konusu olurken mübarek üç ayların ilki olan Recep ayı ardından Miraç Kandili ve Şaban ayında ise Berat Kandili eda edilecek. İslam alemi ise ‘’Yeni yılda üç aylar ne zaman, hangi gün başlayacak? Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre 2024 yılı üç aylar başlangıç tarihleri nedir?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 ÜÇ AYLAR BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Üç aylar Recep Ayı ile başlayacak. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayında ise Müslüman alemi Ramazan Bayramı'nı idrak edecek. 2024 yılında üç aylar 12 Ocak Cuma günü 1 Recep ile başlıyor. Şaban ayı 11 Şubat tarihinde başlayacak.

Üç Aylar ne zaman başlıyor, Recep, Şaban ve Ramazan ayı hangi tarihe denk geliyor?

2024 Ramazan ayı da 11 Mart Pazartesi günü tutulacak ilk oruç ile idrak edilecek. 11 Ocak tarihinde Regaip, 6 Şubat'ta Miraç, 24 Şubat'ta Berat Kandili kutlanacak.

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili

12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı

6 Şubat Salı: Mirac Kandili

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Arefe

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün) olarak idrak edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER