Tuz Gölü bu yıl 4 bin 300 yavruya ev sahipliği yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'deki flamingo popülasyonunun devamlılığı için Tuz Gölü'ndeki üreme kolonilerinin korunmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Tuz Gölü'nün bu yıl 4.300 yavruya ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 2022 yılında başlatılan kuyu açma projesi ile flamingo yavrularının susuzlukla mücadele ettiği dönemlerde 4 kilometrelik boru hattından "kreş" olarak bilinen yavru alanlarına güneş enerjisinden faydalanan motopomplarla su takviyesi yapıldı. Bu yıl Tuz Gölü'nde toplu flamingo ölümü olmadığı ve alanın 4 bin 300 yavruya ev sahipliği yapıldığı ifade edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'deki flamingo popülasyonunun devamlılığı için Tuz Gölü'ndeki üreme kolonilerinin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

TUZ GÖLÜ'NDE BU YIL TOPLU FLAMİNGO ÖLÜMÜ OLMADI: 4 BİN 300 YAVRU HAYATA GELDİ

Kuluçka sürelerini tamamladıktan sonra Tuz Gölü'ndeki üreme alanlarından Konya Kanalı'na beslenmeye gelen flamingo yavruları, havadan fotoğraflarla tek tek sayılıyor. Başta flamingolar olmak üzere toy kuşu ve bozkır kartalı gibi nesli tehlikede olan türler de izlenirken proje sayesinde bu yıl susuzluğa bağlı toplu yavru ölümleri yaşanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu yıl "kreş" olarak bilinen bölgede 4 bin 300 flamingo yavrusu tespit edildiğini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı