Türkşeker 1350 işçi alımı: Başvuru şartları ve kadro dağılımı

Türkşeker geçtiğimiz günlerde yaptığı duyurusunda 1350 geçici işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Yapılan açıklama sonrasında başvuru şartları ve hangi illerde alım yapılacağı merak konusu oldu.

Türkşeker 1350 işçi alımı: Başvuru şartları ve kadro dağılımı

Bu sabah saatleri itibarıyla Türkşeker geçici işçi alım başvuruları başladı. 1350 işçi alımının geçici olacağı belirtildi. Fabrikalarda çalıştırılmak üzere yapılacak alımlara ilişkin başvurular 27 Eylül tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Türkşeker iş başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak. 23 Eylül Pazartesi sabahı başlayan başvurular 4 gün boyunca devam edecek. Başvurmak isteyenler online olarak başvuru yapabilecekleri gibi Alo 170 hattı üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilecek.

TÜRKŞEKER HANGİ İLLERDE ALIM YAPACAK?

Yayımlanan ilanlara göre hangi illerde kaç kişi alınacağı belli oldu. Buna göre alımlar en fazla Balıkesir, Yozgat, Uşak, Kars, Burdur illerinde yapılacak.

Kars 116, Yozgat 100, Uşak 108, Balıkesir 105, Malatya 102, Burdur 106, Ankara 99, Ağrı 96, Elazığ 70 Kastamonu 82, Eskişehir 95 alım yapılacak iller arasında bulunmuyor. Toplamda 1350 kişi işe alınacak.

Türkşeker 1350 işçi alımı: Başvuru şartları ve kadro dağılımı

Alımlarda meslek dağılımları da belli oldu. Tır şoförü, iş makineleri operatörü, inşaat teknisyeni, bilgisayarlı makine teknisyeni, elektrik teknisyeni, metal teknolojisi teknisyeni, kimya teknisyeni ve mekatronik bakım onarım teknisyeni gibi farklı meslekler için alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adaylar için genel şartlar şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorununun olmaması
  • Arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu olması
  • Alım yapılacak mesleğe özel istenilen belgelere ve niteliklere sahip olmak

Belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını 4 gün içerisinde İŞKUR üzerinden yapabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER