Türkiye'nin tamamında aranan şahısları yakalama seferberliği!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ülkemizde günlerdir devam eden Çember-20 operasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. Bakan Yerlikaya binlerce şahsın yakalandığını açıkladı.

Aranan şahısları yakalamak günlün hayatın anormal bir durum yaşanmadan bitmesi noktasında önemli rol oynuyor. Suç işledikten sonra cezasını çekmek yerine firar eden kişiler suçlarına suç katıyor.

Ülkenin tamamında da günün her döneminde de bu şahısları yakalamak adına hamleler yapıldığı bildiriliyor. Her şehir kendi içinde diğer şehirlerdeki yetkililer ile ortak çalışarak önemli sonuçlara imza atıyor.

Türkiye'nin tamamında aranan şahısları yakalama seferberliği!

Türkiye'nin tamamında aranan şahısları yakalama seferberliği! - Resim : 2

OPERASYONUN BİLANÇOSU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da bu konuda önemli bir bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmede ülkenin tamamında son 5 günde Çember-20 adlı bir operasyon düzenlendiği ve 4.517 kişinin yakalandığı açıklandı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre yakalanan bu kişilerin 4.489'u 0-5 yıldır, 19'u 5-10 yıldır ve 9'u 10 yıl ve üstü bir zaman boyunca aranıyordu. Hırsızlıktan yağmaya, cinsel suçlardan teröre kadar bir çok suç işlediği belirlenen kişiler ile ilgili Bakan Yerlikaya "Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suça bulaştığı kesin olan kişiler işlemlerin ardından emniyet güçleri tarafından adliyeye götürüldü. Suçlular oradan da cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haberankara.com