Türkiye'nin tamamında aranan şahıslara yönelik Çember-21 operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından hakkında arama kaydı bulunan kişilerin yakalanması için bir operasyon geçekleştirdiklerini duyurdu. Operasyonda binlerce kişinin yakayı ele verdiği öğrenildi.

Türkiye'nin tamamında aranan şahıslara yönelik Çember-21 operasyonu düzenlendi

Son dönemde sık sık duyulan firari şahısların yakalanmasına dair operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Yeni günün ilk saatlerinde yapılan yazılı açıklamada 81 ilde son 5 gündür devam eden Çember-21 operasyonundan bahsedildi.

"FİRARİ SUÇLULARIN GEZMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Konu ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" diyerek günlerdir devam eden operasyonun detaylarını paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre emniyet birimleri devam ettirdikleri operasyon kapsamında 4.491 kişiyi yakaladı. Bu kişilerden 4555'inin 0-5 yıldır, 19'unun 5-10 yıldır ve 17'sinin 10 yıl ve üzeri süredir arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı söz konusu suçluların yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandığını söyledi. Yakalanan şahıslar işlemlerinin yapılması üzerine ekipler tarafından emniyet birimlerine götürüldü.

YENİ OPERASYONLAR BEKLENİYOR

Emniyet birimlerinin şehir ve ülke genelinde devam ettirdikleri en önemli operasyon arasında aranan şahısları yakalamak bulunuyor. Kapsamlı operasyonun ilerleyen günlerde de devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER