Türkiye'nin kadına şiddet konusunda acı tablosu! İlk 6 ayda 166 kadın hayatını kaybetti

Türkiye'de alınan her karara ve uygulanan her karara rağmen kadın cinayetleri yaşanmaya devam ediliyor. Genç yaşlarında aile ve çocuklarından koparılan kadınlar, hayatlarının baharında katledilen kızlar son bulmuyor.

Türkiye'nin kadına şiddet konusunda acı tablosu! İlk 6 ayda 166 kadın hayatını kaybetti

Toplumumuzun kanayan yarası olan kadına şiddet ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir program gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılım sağladığı TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda rakamlarla acı tablo gözler önüne serildi.

TAM 474 KADIN KATLEDİLDİ

Bakan Yerlikaya komisyonda yaptığı konuşmada geçen yıl bu bu yılın ilk yarısında kaç kadının hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 2023 yılında tam 308 kadın uğradığı şiddet sebebiyle hayata gözlerini yumdu.

2024 yılının ilk yarısında da bilanço ağırlaşmaya devam etti. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre bu yılın ilk 6 ayında 166 kadın katledildi. Toplamda 1,5 yılda 474 kadının katledilmesi ile ilgili Bakan Ali Yerlikaya "Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu konunun çözümüne yönelik de her türlü çalışmayı, girişimi en güçlü şekilde destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kadına şiddet konusunda acı tablosu! İlk 6 ayda 166 kadın hayatını kaybetti

KADES VURGUSU

Bakan Yerlikaya şiddet tehlikesi altında bulunan kadınların kullanması için hayata geçirilen Kades uygulamasından da bahsetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu uygulama ile 1.2 Milyondan fazla ihbar aldıklarını ve gerekli müdahalelerde bulunduklarını açıkladı.

Türkiye'nin kadın cinayetleri karnesinin ne kadar kötü olduğu verilen bilgiler ile bir kez daha kanıtlandı. Vatandaşların ve ilgili kişilerin tek temennisi ise bu rakamın daha fazla artmaması şeklinde oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER