Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu 19 Ocak'a ertelendi!

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu alınan son karar ile birlikte 24 saat kadar ertelendiği ifade edildi.

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu 19 Ocak'a ertelendi!

Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 misyonunun yeniden ertelendiğini açıkladı. Daha önce de 21 Aralık tarihinde yapılan açıklamalarda uzay yolculuğunun 17 Ocak 2024 tarihine ertelendiği konusunda açıklamanın yapılmasının ardından bugün büyük bir heyecan ile geri sayım başlamıştı.

Az önce sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu yolculuk için yeniden bir ertelemenin gerçekleştiğini ifade etti. Konu hakkında yaptığı açıklamada yolculuğun hangi tarihe ertelendiği hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE'NİN UZAY YOLCULUĞU YENİDEN ERTELENDİ!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi.

Hedeflenen fırlatma zamanı:
19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile)

Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.

Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu 19 Ocak'a ertelendi!

Bu çerçevede merakla ve heyecanla beklenen Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunun 19 Oca tarihinde gerçekleşeceği bilgisine ulaşıldı.

SONRAKİ HABER