Türkiye'nin İlk Işık Festivali düzenlendi! Ormanda Işık Festivali'ne İstanbul ev sahipliği yapıyor

Türkiye'nin ilk ışık festivali olan Ormanda Işık Festivali, Turkcell Platinum Park'ta ziyaretçilere kapılarını açtı. Festival, İstanbul'a gelen turistlerden de yoğun ilgi görerek şehrin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye'nin İlk Işık Festivali düzenlendi! Ormanda Işık Festivali'ne İstanbul ev sahipliği yapıyor

Türkiye'nin İlk Işık Festivali düzenlendi! Ormanda Işık Festivali'ne İstanbul ev sahipliği yapıyor - Türkiye'nin ilk ışık festivali 'Ormanda Işık Festivali', İstanbul'da bulunan Turkcell Platinum Park'ta ziyaretçilere kapılarını açtı. İstanbul'a gelen turistlerden yoğun ilgi gören festivalin şehrin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk ışık festivali, Lights Dreams 'Ormanda Işık Festivali', Turkcell Platinum Park'ta start verdi. Festival hem İstanbullular, hem de turistlerce yoğun ilgiyle karşılandı. Türkiye'de ilk defa, İstanbul Ayazağa Turkcell Platinum Park'ta açılan ve yaklaşık 50 bin metrekare alana kurulu olan 'Ormanda Işık Festivali' yerli ve yabancı misafirlerinin yoğun ilgisiyle açıldı.

İSTANBUL'UN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK AMAÇLANIYOR

Festival, ormanın içerisinde geniş bir alana yerleştirilmiş olan dev ışıklı enstalasyonlar, masalsı sahneler, etkileyici tüneller, interaktif oyun ve eğlence alanları ve sahne performanslarını içeriyor. Farklı ülkelerden 120 tasarımcı, senarist, sanatçı tarafından Türkiye'ye özel bir senaryo ile hazırlanan festivalde, yaklaşık 25 bin sanatsal aydınlatma ve 3 kilometre uzunluğunda ipek kumaş kullanıldı.

aaaa.webp

Festivalde yer alan tematik alanlar ise en iyi görsel etkiyi alabilmek için ipekle kaplandı. Festivale yerli ve yabancı 1 milyon kişinin katılması hedeflenirken pazartesi günü dışında her akşam saat 20.30 ile 23.30 arasında açık olacak. Festivalin iletişim sorumlusu Orhan Uzun, ''Türkiye'de ilk kez bir ışık festivali yaptık. Daha önce dünyada 40 ülkede yapıldıktan sonra ilk kez Türkiye'de İstanbul'da ve Turkcell Platinum Park'ta yapıldı. Burada çok özel bir hazırlanma sürecimiz oldu. Yaklaşık bir yıl öncesinden başlamıştı bu proje.

aa.jpg

Farklı farklı ülkelerden 120 tasarımcı, sanatçı, senarist burada bize eşlik ettiler. Ormanın içerisine bir büyülü dünya kurduk aslında, 50 bin metrekarelik bir alan kullandık. 25 bin sanatsal ışık ve 3 kilometre de kumaş ipekler kullandık.'' dedi.

aaa.jpg

Kumaş kullanılmasının sebebini de anlatan sorumlu Uzun, ''Kumaş olmasının sebebi ise, etkinliğimiz gece olduğu için, ışığı en iyi aydınlatan kumaş ipek olduğu için ipek kumaşlar kullandık. Burada sahne şovları, ateş gösterileri, ışık gösterileri ve daha sonra içeriyi geziyorlar. İçeride onlara büyülü bir dünya kurduk. Son derece keyifli vakit geçiriyorlar. Hem yetişkinler, hem çocuklar ve aileler için sıra dışı bir maceraya sürüklüyoruz onları. Türkiye'de yapılmamış bir festival ve bunu da ilk biz gerçekleştirdiğimiz için son derece keyifliyiz" ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER