Türkiye'nin gündemine oturmuştu! 117 yaşındaki ninenin evinin yenilenmesi için talimat verildi

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'de yaşanan olayda 117 yaşında Arzu Sınıroğlu adlı bir kadın tek istediğinin mutfağının yenilenmesi olduğunu söylemişti. Ülkenin en yaşlı kadınları arasında yer alan Sınıroğlu'nun gündem olan isteğine hükümetten hızlı bir şekilde cevap geldi

Türkiye'nin gündemine oturmuştu! 117 yaşındaki ninenin evinin yenilenmesi için talimat verildi

Sosyal medyanın da en çok konuştuğu konulardan birisi olan olayda Kırıkkale'de yaşadığı belirtilen Arzu Sınıroğlu adlı bir vatandaş kendisi ile röportaj yapan muhabire tek istediğinin evine bir mutfak yapılmasını, yemeklerini odada pişirdiği söylemişti. Ülkenin en yaşlı insanı olduğu ifade edilen Sınıroğlu'nun talepleri kısa sürede vatandaşlar arasında yayıldı.

117 yaşına rağmen pozitif ve dinç görüntüsü ile dikkat çeken Arzu Sınıroğlu için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından talimat verildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Sınıroğlu'nun Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı olan Elmalı köyündeki evine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla tadilat yapılacak.Türkiye'nin gündemine oturmuştu! 117 yaşındaki ninenin evinin yenilenmesi için talimat verildi

NE OLMUŞTU?

Binlerce vatandaşın hakkında paylaşımlar yaptığı olayda 6 çocuk annesi 117 yaşındaki kadın kızı ile birlikte yaşadığı eve bir mutfak yapılması talebinde bulunmuştu. “Bir mutfağımı yapsalar çay pişireceğim” şeklide konuşan Arzu Sınıroğlu 2020 yılında koronavirüsü yenmesi ile biliniyor. Daha önceki dönemlerde yine aynı evin çatısının Kırıkkale Valiliği tarafından onarıldığı öğrenildi. Hükümet yetkililerinden bir de mutfak talebi olan kadın için ise harekete geçildi.

Bakanlığın kendisi için harekete geçmesinin ardından kısa sürede kızı ile birlikte yaşayan Arzu Sınıroğlu'nun evinde istenilen şekilde tadilatların yapılması ve yaşlı kadının isteğinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER