Türkiye'nin en önemli sorunu nedir anketi yayınlandı

Resmi ve özel kuruluşlar tarafından ülke gündemine yer alan başlıklar ile ilgili dönem dönem anketler yapılıyor. Yapılan anketler sayesinde toplumun düşünce yapısı ile ilgili fikir sahibi olunuyor.

Türkiye'nin en önemli sorunu nedir anketi yayınlandı

Ülkenin sık bir şekilde değişen gündemi günlük hayata da etki ediyor. Her gün farklı bir gelişmeye uyanan vatandaşlar olaylar karşısında tepkilerini ve düşüncelerini belirtmeyi sürdürüyor.

Özellikle anket şirketleri ve özel kurumların vatandaşlara yönelik yaptığı anket çalışmaları insanların en çok ne istediğini de gözler önüne seriyor. Konu ile ilgili olarak ASAL araştırma yaptığı anketi kamuoyunun beğenisine sundu.

BİRİNCİ SIRADAKİ CEVAP EKONOMİ OLDU

Şirketin yapmış olduğu araştırmada vatandaşlara ülkenin en önemli sorununun ne olduğu sorusu yöneltildi. 26 ilde 24-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan anket 2.000 kişi ile yapıldı. Yapılan ankette ilk sırada yüzde 65 ile hayat pahalılığı geldi.

Türkiye'nin en önemli sorunu nedir anketi yayınlandı

Anketin sonuçları şu şekilde oldu;

Ekonomi/Hayat Pahalılığı:%65.3
Mülteciler:%6.0
Adalet: %4.7
İşsizlik:%4.3
Eğitim:%4.0
Güvenlik:%3.6
Deprem:%1.2
Kürt sorunu:%1.0

ANKET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşanan olaylara ek olarak yeni anketler yapılmaya devam ediliyor. Anketler kurum ve kuruluşların ileriye dönük yol haritası çizmeleri ve politika benimsemeleri açısından kritik rol oynuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER