Türkiye'nin adının nereden geldiğini biliyor muydunuz? İlber Ortaylı yanıtladı

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen İlber Ortaylı bu kez Tüm Türkiye'nin merak ettiği bir konuya değindi. Türkiye'nin adının nereden geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız.

Türkiye'nin adının nereden geldiğini biliyor muydunuz? İlber Ortaylı yanıtladı

Prof. Dr. İlber Ortaylı bilgisini bizlere aktarmaya devam ediyor. Katıldığı bir konferansta 'Türkiye' adı nereden geliyor sorusunu yanıtlayan Ortaylı, yine gündeme bomba gibi düştü.

Türk tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı 'Türkiye' adı nereden geliyor sorusuna cevap verdi. Ordu'da katıldığı bir konferansta merak edilen soruyu cevaplayan İlber Ortaylı pür dikkat dinlendi. Konferans esnasında anlattığı Türkiye adının kökenlerine ait detaylar verdi.

screenshot-6.jpg

TÜRKİYE İSMİNİ İTALYANLAR VERDİ

Türkiye ismini İtalyanların verdiğini söyleyen İlber Ortaylı, yeni Anayasa'da Türk isminin kalması konusuna da değindi. Prof. Ortaylı, Türkiye ismini ilk olarak İtalyanların verdiğini belirtip şunları anlattı:

"Türkiye ismini verenler İtalyanlar. Bu benin icadım, benim yorumum değil yani. Türkiye yahut Türmeniya ismini dünyanın en zeki, en bilgili insanları vermiştir. İtalyanlar, Cenovalılar ve Venedikliler tarafından verilmiştir. Çünkü bu adamlar coğrafya bilirler."

Haberankara.com

SONRAKİ HABER