Türkiye'den Yunanistan'a yardım eli! Yangın söndürme uçakları hazırlanıyor

Son dönemde ülke genelinde sık sık büyük yangınlar yaşayan Türkiye kendisi ile aynı akıbeti yaşayan komşuya destek elini uzattı. Söz konusu hamle zor zamanlarda bir araya gelme açısından önemli bir hamle olarak görüldü.

Türkiye'den Yunanistan'a yardım eli! Yangın söndürme uçakları hazırlanıyor

Siyasi olarak bir çok defa gerginlik yaşayan Türkiye ve Yunanistan diğer konularda kolaylıkla bir araya gelebiliyor. Turizm ve tarihi bağlar anlamında bir birine çok yakın iki ülke bu sefer doğal bir afete karşı yan yana geldi.

KOMŞUYA ZOR ZAMANDA DESTEK

Bir süredir Yunanistan'ın başkenti Atina'da başlayan yangın zamanla etkisini büyütmüştü. Yerleşim yerlerini tehdit eden ve çok sayıda insanın yerinden olmasına neden olan yangın ile ilgili Türkiye, Yunanistan'a yardım teklifinde bulunmuştu.

Birbirlerinde yaşadıkları doğal afetlerde yardım elini uzatan ülkeler bu seferde aynı amaç uğruna yan yana geldi. Hakan Fidan'ın başında olduğu Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamları ile iletişime geçerek yardıma hazır olduklarını bildirmişti.

Türkiye'den Yunanistan'a yardım eli! Yangın söndürme uçakları hazırlanıyor

Yunanistan'dan olumlu geri dönüş sağlanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı bölgeye yardım göndermek için hazır olduğunu duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada "Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan’a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

Yunanistan'daki gelişmeler ülkemizden de yakından takip ediliyor. Yangın konusunda acı tecrübeleri olan vatandaşlar olayın sorunsuz bitmesini temenni ettiğini ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER