Türkiye vatandaşlarının kapıda vize alabileceği 10 Yunan adası açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye vatandaşlarının kapıda vize alabileceği ülkeler belli oldu.

Türkiye vatandaşlarının kapıda vize alabileceği 10 Yunan adası açıklandı!

Toplamda altı yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Atina ziyaretinden ilk haberler gelmeye başladı. Yapıan açıklamalara göre Türkiye vatandaşlarına bazı Yunan adalarında kapıda vize verilmesi uygulamasının geri getirilmesine karar verildi.

Bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis arasındaki görüşmenin ardından ortaya çıktı.

TÜRK VATANDAŞLARININ KAPIDA VİZE ALABİLECEĞİ 10 ADA BELLİ OLDU!

Yunanistan ile sağlanan bu anlaşmanın ardından gelen ilk bilgilendirmelere göre Türk vatandaşlarının kapıda vize alabilecekleri 10 adanın belirlendiği ifade edildi. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis, bir Yunan radyo kanalı ile söyleşisinde bu adaları tek tek açıkladı.

Yapılan açıklamalarda Ege'nin doğusundaki 10 adada yani Limni, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, İstanköy (Kos), Rodos, Simi ve Meis adalarında Türkiye vatandaşlarının yedi günlük turis vizesinin kapıda alabilecekleri öğrenildi.

Konuya ilişkin Kairidis, "Size şunu hatırlatayım; Schengen'den muaf tutulacak olanlar, sadece doğu Ege'deki adalar. Diğer adalarda böyle bir serbestlik olmayacak. Bu tabii ki Türklerin ve de bizim adalılarımızın çok istediği bir şey" şeklinde açıklamalarda bulundu.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER!

Kapıda vize almak isteyen Türkiye vatandaşlarının bu kapsamda tamamlaması gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler ise şu şekilde belirlendi;

- En az altı aylık geçerliliği bulunan pasaport

- İki biyometrik fotoğraf

- Son üç aya ait banka hesabı dökümleri (planlanan seyahati karşılayacak kadar bakiye bulunması gerekiyor)

- Feribot bileti

- Otel rezervasyonu

- Seyahat sigortası

- Kimlik fotokopisi

- Başvuru formu

Yapılan açıklamalara göre bu vize uygulamasının yalnızca yaz aylarında değil, yılın tamamında geçerli olacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER