Türkiye Şeker Fabrikaları personel istihdam yönetmeliğini Resmi Gazete'de yayımladı!

Bugün yayımlanan Resmi Gazete kararlarında Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapılacak olan alımlara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları personel istihdam yönetmeliğini Resmi Gazete'de yayımladı!

24 Kasım tarihli Resmi Gazete yönetmeliklerine göre Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Taşra teşkilatında istihdam edilecek sözleşmeli mühendis, mimar, tekniker ve teknisyenler hakkında sınav ve atama yönetmeliğinin yayımlandığı belirtildi.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATINDA İSTİHDAM EDİLECEK SÖZLEŞMELİ MÜHENDİS, MİMAR, TEKNİKER VE TEKNİSYENLERHAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Bu kapsamda gerekli olan başvuru şartları ve detaylar şu şekilde verildi;

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte alım yapılacak olan kadrolar için başvuru şartları şu şekilde paylaşılmıştır;

a) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b) Yurt içindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Genel Müdürlüğün ihtiyacına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS’den 70 puandan az olmamak üzere giriş sınavı ilanında belirtilmiş olan asgari puanı almış olmak.

ç) İlanda belirtildiği takdirde çalışma süresi, sertifika, lisans ve benzeri şartları taşımak.

d) Gerek görülmesi halinde, ilanda belirtilmiş olan asgari YDS/e-YDS puanını veya ÖSYM tarafından hazırlanan YDS/e-YDS eşdeğerlik tablosuna göre geçerli bir sınav puanını almış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yukarıda verilen başvuru şartlarını sağlayan kişilerin başvuru esnasında belli başlı belgeleri teslim etmesi gerekmektedir. Bu belgeler ise şu şekilde duyurulmuştur;

a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği).

b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

c) Fotoğraflı özgeçmiş.

ç) Görevini yapmasına engel olabilecek akli veya bedensel engeli olmadığına dair yazılı beyan.

d) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.

e) İlanda belirtilmişse yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge.

f) İlanda istenilen diğer belgeler.

BAŞURU TARİHİ VE YERİ

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yayımlanan duyuruya göre başvuru yapmak isteyen kişilerin ) başvuru şartlarını haiz olmayanlar ile sıralamaya giremeyen adayların kendilerine ilişkin başvuru ile ilgili belgeleri, giriş sınavına katılabileceklerin isim listesinin ilanından itibaren 30 gün içerisinde şahsen istemeleri halinde kendilerine teslim edilmesinin gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER