Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama çerçevesinde Türkiye'nin genelinde buzlanma ve don beklendiği ifade edildi. Konu hakkında uyarılar paylaşıldı.

Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son rapor ile birlikte ülkenin pek çok kesimi için vatandaşlara uyarılar yapıldı. Hava sıcaklarının oldukça düşmesinin ardından bazı bölgelerde buzlanma ve don olaylarının meydana gelebileceği, bu nedenle de dikkatli olunması gerektiğine değinildi.

METEOROLOJİNDEN KRİTİK BUZLANMA VE DON UYARISI GELDİ!

14 Ocak tarihinde Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durum raporuna göre ülke genelinde hava şartlarının buzlanma nedeniyle son derece kritik olduğundan bahsedildi. Bu çerçevede yayımlanan rapor şu şekilde verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğusu ile zamanla güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı, gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi

Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi - Resim : 2

HAVA SICAKLIĞI:Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI:Yağışların; Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi - Resim : 3

Türkiye resmen buz kesecek! Meteoroloji'den ülke geneli buzlanma ve don uyarısı geldi - Resim : 4

Bu çerçevede ülkenin doğusundan batısına kadar her bölgede havanın nasıl olacağı konusunda bilgilendirmeler yapılarak, bir diğer yandan da özellikle de doğu kesimlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER