Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor!

Türkiye Cumhuriyeti bundan 50 yıl önce Kıbrıs Türk halkının varlığını ve ülkenin çıkarlarını korumak adına bir harekat düzenlemişti. Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan operasyonun üzerinden yarım asır geçti.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor!

Rum halkının Yunanistan'ın desteği ile Türklere yaptığı baskı ve zulüm katliam boyutuna ulaşmış, uluslararası toplum adada yaşananlara kör ve sağır kalmıştı. Türk ve Rumların ortak bir şekilde kurduğu Kıbrıs Cumhuriyetinin darbe ile yönetiminin ele geçirilmesinin ardından Türkiye düğmeye basmıştı.

KKTC'NİN TEMELLERİ BU HAREKAT İLE ATILDI

Gerçekleştirilen harekat sonucunda bugünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin egemen olduğu alan kurtarılmıştı. 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen bu harekatın 50. yıl dönümüne bir kaç gün kala Türkiye'nin önemli bir hazırlık içinde olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Türkiye hem devlet olarak hem de askeri gücü ile adaya adeta bir çıkarma yapacak. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere çok sayıda siyasetçi programlarda yer alacak.

GÖSTERİLER YAPILACAK

Ayrıca Türk Yıldızları bir gösteri gerçekleştirecek. Deniz kuvvetlerine bağlı TCG Anadolu ve bir sürü deniz gücü ziyaretçiler için geçit töreni düzenleyecek. Rum halkının ve Yunanistan'ın tepki gösterdiği kutlamalarda Kıbrıs Türk'ünün varlığı ve adadaki haklarını korumak için taviz verilmeyeceği mesajı verilecek.

Öte yandan uzun bir süredir dile getirilen iki devletli çözüm vurgusunun yeniden dile getirilmesi bekleniyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu konuda beraber hareket ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER