Türkiye Kastamonu'dan gelen kaza haberi ile sarsıldı! 6 kişi hayatını kaybetti

Son günlerde yaşanan otobüs kazalarına bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgiye göre Kastamonu'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 vatandaş hayatını kaybederken onlarca vatandaş yaralandı.

Şehirler arası yolculuklarda gerçekleşen otobüs kazalarına bir yenisi daha eklendi. Kastamonu'dan sabah saatlerinde gelen kaza haberi herkesi derinden sarstı.

Söz konusu kaza haberinin Kastamonu şehrinden geldiği ve bir otobüs kazası olduğu ifade edildi. Alınan haber herkes tarafından üzüntü ile karşılanırken söz konusu kazada 6 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 33 kişinin yaralandığı öğrenildi. Kaza yapan otobüsün İstanbul'dan Sinop'a gittiği öğrenildi.

KAZA SEBEBİ BUZLANMA

Yolculuğun büyük bir kısmı tamamlanmışken kazanın yaşanması üzücü bir detay olarak göze çarparken söz konusu kazada yaralanan 3 vatandaşında durumunun ağır olduğu ifade edildi. Yaralılar en yakın hastaneye hızlı bir şekilde götürülüp tedavi altına alınırken ölü sayısının artma ihtimali endişeye sebep oldu.

Kazanın sebebinin ise başka bir araç ile yaşanan herhangi bir durumdan kaynaklanmadığı, kazanın sebebinin buzlanma olduğu öğrenildi. Yoldaki buzlanma sonucu yol kenarındaki tarlaya uçan ve yan yatan otobüsün yaptığı kaza sonrası vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden taziyelerini iletmeye başladı.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaşanan kaza sonrası yayınladığı mesajda vatandaşları uyardı. Bakan Yerlikaya kazada hayatını kaybedenlere taziyelerini iletirken “Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi ve bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için vatandaşları önlem almaya çağırdı.

Söz konusu kazanın ardından yapılabilecek yeni açıklamalar için vatandaşlar endişeli bekleyişe başladı. İlerleyen anlarda kaza ile ilgili yeni bilgiler gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER