Türkiye Kart'ta yeni gelişme! 2024'te tüm Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasında kullanılacak

Türkiye Kart ile ilgili son gelişmeleri PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten açıkladı. Gülten, Türkiye Kart'ın 2024 yılı sonuna kadar Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını hedeflediklerini belirterek, bir sonraki yıl ise ülke geneline yayılması için çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.

Türkiye Kart'ta yeni gelişme! 2024'te tüm Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasında kullanılacak

Türkiye Kart Projesi, tüm Türkiye'ye resmen yayılıyor. Şehirlerin toplu ulaşımları yanı sıra çeşitli alanlarda da tüm ülkede entegrasyonu sağlanarak vatandaşların kullanımına sunulması amaçlanan kart ile hem hızlı hem de kolay hizmet sunulması amaçlanıyor.

Türkiye Kart ile ilgili son gelişmeleri ise PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten paylaştı. Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin ihtiyaç üzerine geliştirildiğini belirterek, şehirlerin toplu ulaşım sistemlerine entegrasyonu tamamlanan Türkiye Kart ile, vatandaşların farklı şehirlere gittiğinde yeni bir toplu taşıma kartı almak zorunda kalmamalarının amaçlandığını ifade etti.

Ancak alınan kartların kaybedilmesinin ülke ekonomisine ciddi zararı olduğunu da söyleyen Gülten, kartların yurt dışından geldiğini ve oldukça maliyetli olduğunu da sözlerine ekledi.

SADECE TOPLU ULAŞIM KARTI DEĞİL

Öte yandan Hakan Gülten, Türkiye Kart'ın sadece bir toplu ulaşım kartı olmadığını, belediyelin toplu ulaşım kartı çıkarmaya devam edeceğini ancak üzerinde Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanların, entegre olunan illerde de geçerli olacağını da belirtti.

Türkiye Kart'ın yaygınlaşmasında belediyelerin rolünün önemine vurgu yapan Gülten, Türkiye Kart anlaşmalı il sayısı arttıkça Türkiye Kart kullanan vatandaşlarının sayısının da artacağını dile getirdi.

2024'te tüm Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasının Türkiye Kart kullanmasını hedeflediklerini de söyleyen Hakan Gülten, 2025'te ise ülkenin tamamına kartın yayılmasını amaçladıklarını aktardı.

Son olarak sözlerini Gülten, Türkiye Kart'ın dünyada eşi benzerinin bulunmadığını ve kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri desteklediğini söyleyerek noktaladı.

Türkiye Kart, sadece toplu ulaşımda değil, aynı zamanda POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında da kullanılarak vatandaşların kolay ve hızlı bir hizmet almalarını sağlayacak.

Her geçen gün Türkiye Kart kullanımı giderek artarken, yapılan anlaşmalarla tüm Türkiye'de kullanımının sağlanması amaçlanıyor. Vatandaşlar ise Türkiye Kart ile hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini sağlıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER