Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı! Ülke genelinde yaygınlaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulamasının başarıyla tamamlandığını ve şimdi 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı! Ülke genelinde yaygınlaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulamasının başarıyla tamamlandığını ve şimdi 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Türkiye Kart, ulaşım hizmetlerinden finansal işlemlere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilen bir kart sistemi olarak tasarlandı.

aw027138-03.jpg

"Türkiye Kart'ı her alanda devreye sokmak"

Bakan Uraloğlu, projenin amacını, "Türkiye Kart'ı her alanda devreye sokmak" olarak açıkladı. Bu kart, sadece şehir içi toplu taşıma değil, para transferleri, alışveriş ve diğer birçok ihtiyaç için tek bir kart olarak kullanılabilecek. Bunun, hem vatandaşlara hem de işletmelere büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Proje kapsamında amacımız şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alışveriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak" dedi.

Ulaşım Sektörüne Önemli Bir Dönüşüm

Bakan Uraloğlu, Konya'da pilot uygulamanın teknik altyapısının tamamlandığını belirterek:

"İstanbul'da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonu da hazır. Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane Belediyeleri ile sözleşme süreci bitti. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar hedefimiz 6 ilde projeyi devreye sokmak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen süreçte diğer belediyeler ve operatörler sisteme dahil edilerek, projenin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaşım sektörüne önemli bir dönüşüm getirecek. Vatandaşlarımız daha kolay, hızlı ve etkili bir şekilde ulaşım ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek" açıklamasında bulundu.

ankara-tasarim-9.jpg

Özellikleri Neler?

Türkiye Kart Projesi, ulaşım sektöründe büyük bir dönüşüm getirecek gibi görünüyor. Vatandaşlar, ulaşım ve ödeme işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Bu proje, Türkiye'nin dijitalleşme ve teknolojik altyapısının geliştirilmesine de katkı sağlayacak gibi duruyor.

Türkiye Kart'ın sunduğu geniş kullanım alanları ve kolay yükleme seçenekleri, vatandaşlar için pratik bir çözüm sunacak. İlerleyen dönemlerde diğer illerin de bu projeye dahil edilmesiyle Türkiye Kart'ın kullanımı daha da yaygınlaşacak gibi görünüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER