Türkiye İsmail Haniye'nin suikastinden dolayı 1 günlük milli yas ilan etti

İsrail geçtiğimiz günlerde İran'ın başkenti Tahran'da bir saldırı düzenlemişti. Saldırıda Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye öldürülmüştü. Yaşanan duruma büyük bir tepki gösteren Türkiye önemli bir karar aldı.

Türkiye İsmail Haniye'nin suikastinden dolayı 1 günlük milli yas ilan etti

Ekim ayından beri Gazze'ye yaptığı saldırıları kademeli olarak bölgeye yayan İsrail, Filistin liderlerini hedef almayı sürdürüyor. Tel Aviv yönetimi son olarak ülkemizin de açık destek verdiği Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi İran'da katletmişti.

İsrail ile en çok gerilim yaşayan İran'ın başkentinde böylesine büyük bir olayın yaşanması ise büyük bir ses getirmişti. Düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Haniye için Türkiye, yas ilan etti.

CUMUHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARI DUYURDU

Konu ile ilgili resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir. İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli yas yarından itibaren başlayacak. Bu süreçte konser ve kutlama gibi etkinlikler yapılmazken TBMM ve Anıtkabir'deki bayraklar haricinde yurt genelindeki bayraklar yarıya iner.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER