Türkiye için korkutan gerçek! Nüfus giderek azalacak

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sıklıkla dile getirdiği ülke nüfusundaki yaşlanma konusu uluslararası raporla da ortaya konuldu. Söz konusu rakamlara göre Türkiye ilerleyen yıllarda milyonlarca kişi daha azalacak.

Türkiye için korkutan gerçek! Nüfus giderek azalacak

Ülkelerin varlığını sürdürebilmesi konusunda en öncelikli konulardan birisi olarak nüfusun genç ve çok olması başta geliyor. Bu kapsamda genç nüfusunun ve doğurganlığının azaldığı ifade edilen Türkiye'de hükümet kanadından duruma müdahale için adımlar gelmişti.

İlerleyen yıllar için tehlike çanları çalmaya devam ederken Birleşmiş Milletlerin yayınladığı raporda dünyanın ve ülkemize dair beklentiler ortaya konuldu. Birleşmiş Milletlerin raporuna göre aralarında Türkiye'nin de olduğu bir çok ülke 2054 yılında nüfusunun en üst seviyesini görecek. Bu zirvenin ardından ise nüfus giderek azalacak.

DÜNYA İÇİN KRİTİK YIL: 2084

Birleşmiş Milletler raporunda dünyanın nüfus artışı konusuna da değinildi. Dünya Nüfus Beklentileri 2024 adlı raporda gezegenimizin 2084 yılında 10,3 Milyar ile en yüksek seviyesine ulaşması tahmininde bulunuldu.

Dünya ülkelerinde nüfusun giderek artması ve buna bağlı olarak kaynakların azalması akıllarda soru işareti oluşturuyor. Yetkililer bir yandan kaynakların idareli kullanılmasını tavsiye ederken diğer yandan da aile planlamalarının doğru yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER