Türkiye genelinde yarından itibaren sıcaklıklar artacak

Türkiye eylül ayına girilmesi ile birlikte sonbahar mevsimine de hızlı bir giriş yaptı. Türkiye genelinde hafta sonundan itibaren pek çok ilde etkili olan sağanak yağışlar sıcaklıkları hızla düşürmüştü.

Türkiye genelinde yarından itibaren sıcaklıklar artacak

Konuya ilişkin Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı açıklamasında haftalık hava durumunu değerlendirdi.

Sıcaklıkların yarından itibaren hızlı bir şekilde artacağı belirtildi. Önümüzdeki 4-5 gün boyunca Karadeniz bölgesi dışında hiçbir yerde yağış beklenmediği ifade edildi. Buna göre sıcaklıklar yarından itibaren 5 dereceye kadar artacak.

YER YER KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK

Bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak görüldüğünü belirten Demirci, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağını bildirdi.

YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞLAR AZALACAK

Yurt genelinde yarından itibaren yağışların azalacağını aktaran Demirci, hafta boyunca yağışların sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla görüleceğini söyledi.

SICAKLIKLAR YENİDEN ARTACAK

Demirci, "Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında olan sıcaklıklar, yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar yeniden artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak." diye konuştu.

Öte yandan Demirci, yaptığı açıklamasında Ankara’da 3 gün boyunca parçalı bulutlu bir hava olacağı ve sıcaklığın 27 dereceye kadar çıkacağını ifade etti. İstanbul’da sıcaklık 28 dereceye kadar çıkarken İzmir’de 3 gün boyunca az bulutlu bir havanın hakim olacağı sıcaklığın da en fazla 29 derece olacağı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER