Türkiye genelinde tiyatro oyunları, konserler, bale ve opera iptal mi edildi, ertelendi mi?

Gazze'de sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılar kapsamında ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Milli yas dolayısıyla çeşitli etkinlikler iptal edildi ve ertelendi. Bu çerçevede konser, tiyatro gibi etkinlikler hakkında merak edilenler arttı.

Türkiye genelinde tiyatro oyunları, konserler, bale ve opera iptal mi edildi, ertelendi mi?

İsrail ile Hamas arasında patlak veren krizin yerini savaş söylemi ve eylemine bırakması neticesinde binlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Sivillere yönelik yapılan eylemler dünyada yankı bulurken İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırmasının ardından hayatını kaybeden 471 kişi için Türkiye'de 3 günlük yas ilan edildi.

Milli Yas ilanının ardından pek çok etkinlik ertelendi ya da iptal edildi. Ulusal yas sürecinde bazı etkinlikler de askıya alındı. Vatandaşlar da ''Türkiye genelinde tiyatro oyunları, konserler, bale ve opera iptal mi edildi, ertelendi mi?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

SOSYAL ETKİNLİKLER İPTAL Mİ EDİLDİ?

Konser, tiyatro, bale gibi gösteri ve etkinlikler hakkında yeni karar alındı. Milli yas dolayısıyla çeşitli etkinlikler iptal edildi veya ertelendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılan açıklamada etkinliklerin yas süreci nedeniyle ertelendiğine ilişkin ifadelere yer verildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada "Gazze'de birçok sivilin ölümüne sebep olan insanlık dışı saldırılar nedeniyle 18, 19, 20 Ekim tarihlerinde İBB Kültür mekanlarımızda düzenleyeceğimiz konserlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

turkiye-genelinde-tiyatro-oyunlari-konserler-bale-ve-opera-iptal-mi-edildi-ertelendi-mi.jpg

ABB tarafından yapılan açıklamada ise ''ABB resmi internet sitesi üzerinden yer verdiği duyuruda ''Ülkemizde ilan edilen Milli Yas nedeni ile 18, 19, 20 ve 21 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

İsrail'in, Gazze'de hastaneye düzenlediği ve sivillerin ölümüne neden olduğu saldırı nedeniyle ülkemizde 3 günlük Ulusal Yas ilan edildi. Bu karar ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ''İsrail'in Gazze'deki hastanede bulunan sivillere yönelik düzenlediği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilecek 3 günlük Ulusal Yas süresince, Bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce planlanan etkinliklerimiz durdurulmuştur.'' ifadeleri yer aldı.

Yeni programların yas sürecinin ardından açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER