Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Ankara'da yapılacak

Başkent önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Edinilen bilgiye göre Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Mayıs ayında Ankara'da yapılacak.

Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Ankara'da yapılacak

Ankara'da Türkçe'nin önemini vurgulayan ve alanında uzman kişilerin katılımı ve faydalı bilgilerin yer alacağı sunumların gösterileceği Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı düzenleneceği bildirildi.

Söz konusu duyuru açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. 22-24 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanan konferansın detayları ile ilgili bilgiler verilirken yapılacak konferansta katılımcı olarak yer alacak öğretmenlerin eğitim aldıktan sonra öğrenciler ile kuracakları iletişimin çok daha sağlıklı olmasının beklendiği vurgulandı.

Konferans ile öğrencilerin dili öğrenme süreçlerinin en sağlıklı bir şekilde ve zengin yöntemlerle ilerletilmesi planlanırken, aynı zamanda yabancı dil eğitiminin de bu bağlamda paralel olarak geliştirilmesi ve iyileşmesi amaçlanacak.

ÖĞRETİM SÜRECİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Mayıs ayı içerisinde Ankara'da gerçekleştirilecek konferansta yurt içinde ve yurt dışında özellikle dil eğitimi konusunda çalışmalar yapan kurumların bilgi ve birikimlerinden yararlanılacak. Ayrıca çeşitli eğitim kurumlarından yer alacak akademisyenlerinde yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yapan kurumlarla beraber iyi bir dil öğretimi sürecinin nasıl ilerletilebileceğine dair olumlu örnekler sunması bekleniyor.

Yapılacak konferansta ayrıca katılımcılar tarafından üretilen yeni fikirler ya da projelerinde duyurulması ve üzerinde istişareler yapılması öngörülüyor. Ankara'da düzenlenecek söz konusu konferans sonucu ayrıca hazırlanacak kitapçığın katılımcılara dağıtılması planlanıyor.

SONRAKİ HABER