Türk yıldızlarının Eğitim Uçağı Konya'da düştü!

Gerçekleştirdiği gösterilen ile her yaştan insanın hayranlıkla izlediği Türk Yıldızları'ndan kötü haber geldi. Alınan son dakika bilgisine göre Konya'da Türk Yıldızlarının eğitim uçağı düştü.

Türk yıldızlarının Eğitim Uçağı Konya'da düştü!

Konya'dan gelen haber gündeme bomba gibi düştü. Alınan bilgiye göre Türk Yıldızları'na ait bir NF-5 tipi eğitim uçağı Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düştü. Olay yerinden gelen ilk bilgilerde söz konusu uçağın pilotunun sağlık durumunun iyi olduğu ve kendini uçak düşmeden paraşüt ile attığı öğrenildi.

KONYA VALİSİ AÇIKLADI: 1 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Yaşanılan olayın ardından çok sayıda ekip olay yerine sevk edilirken bölgeye giden Konya Valisi Vahdettin Özkan acı haberi verdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise askeri uçağın düştüğü bölgede yer alan şantiye alanında çalışan bir personelin şehit olduğunu duyurdu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Yaşanan kaza olayı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı olayın detayları hakkında bir açıklama yaptı. MSB tarafından yapılan açıklamada “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Türk yıldızlarının Eğitim Uçağı Konya'da düştü!

İlerleyen saatlerde yaşanılan olay hakkında yeni bilgiler gelmesi bekleniyor. İlgili birimler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER