TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak hayatını kaybetti!

Bugün Türk-İş tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak hayatını kaybetti!

Türk-İş tarafından bugün yapılan son dakika açıklama ile birlikte TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Yapılan bu açıklamanın ardından Kavlak'ın neden hayatını kaybettiği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

TÜRK-İŞ DUYURDU! KAVLAK HAYATINI KAYBETTİ!

Yaşanan üzücü olay hakkında Türk Metal Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı, Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı, ülkemiz sendikal hareketinin yetiştirdiği değerli sendikacı Pevrul Kavlak, yakalandığı amansız hastalık sonucu vefat etmiştir. Merhum Genel Başkanımız için yarın saat 12.00'de Türk Metal Sendikası önünde bir tören yapılacak, ardından ikindi vakti Kırıkkale Kavlak Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra aile mezarlığında defnedilecektir."

PEVRUL KAVLAK KİMDİR?

1962 senesinde Kırıkkale'de doğan Pevrul Kavlak, Türk sendikacıdır. MKE Silah Fabrikası'nda işçiyken Çerkezköy'de sendikacılık hayatına atılan Kavlak, 2002 yılına gelindiğinde Türk Metal Sendikası'nın Genel Sekreterliği görevine gelmiştir.

Ardından 2009 yılında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak seçilen Kavlak halihazırda Türk-İş Genel Sekreterliği görevini yürütmekte; aynı zamanda Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Çalışanların kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı duruşuyla tanınmıştır.

Bugün yapılan açıklamalar çerçevesinde Kavlak'ın amansız hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER