Türk Escobar 'ın çetesine büyük operasyon! Tam 42 kişi gözaltına alındı

Sadece ülke sınırları içerisinde değil yurt dışında da bilinirliği olan isimlere ve onların elebaşılığını yaptığı örgütlere yönelik devlet tarafından yapılan operasyonlar ile illegal yapılara ağır darbeler vuruluyor. Son olarak Türk Escobar lakabı ile bilinen U.Ç'nin suç örgütüne bir operasyon gerçekleştirildi.

Türk Escobar 'ın çetesine büyük operasyon! Tam 42 kişi gözaltına alındı

Türkiye'de tek bir suç örgütü kalmayana kadar operasyonlarına devam edeceğini daha önce çok defa ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni bir haberi daha vatandaşlarla ve basın mensupları ile paylaştı.

Alınan bilgiye göre İstanbul merkezli 9 ilde bir operasyon yapıldı. Bu kapsamlı operasyonun ise “Türk Escobar” adı ile kötü bir şöhrete sahip olan U.Ç'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütüne yapıldığı bildirildi.

KAFES-44 OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da yaptığı bilgilendirmede hakkında kesinleşmiş hapis cezası olmasından dolayı cezaevinde bulunan U.Ç'ye bağlı olarak hareket edenlere yönelik İstanbul merkezli 9 ilde ‘Kafes-44' operasyonunun yapıldığını bildirdi. Emniyet birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonda 42 şüpheli haklarında işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

Türk Escobar 'ın çetesine büyük operasyon! Tam 42 kişi gözaltına alındı

Operasyonun sona ermesinin ardından "Çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu" diyen Bakan Yerlikaya sözlerini “Operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı, MASAK’ı ve operasyonları başından itibaren büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla düzenleyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diyerek sonlandırdı.

2 YIL VE 11 ÜLKE

2 yıl sürdüğü ifade edilen ve 11 ülke ile operasyonlar kapsamında iş birliğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun büyüklüğünü ve ciddiyetini gözler önüne serdi. U.Ç'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütüne operasyon yapılması kısa sürede gündemde yerini aldı.

SONRAKİ HABER