Türk Eğitim-Sen’den, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklama

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı açıklamasında Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Hizmet puanlarının tespitine dair eksikliklerin giderilemediğini ifade eden Başkan Geylan, düzenlemelerin eksik kaldığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen’den, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklama

TBMM Genel Kurulu’na getirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Geylan, Türk Eğitim Sen’in öncelikli ele alacağı konulardan bir tanesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu olacağını söyledi.

Öğretmenlerin yer değiştirmesine dair düzenlemelerin eksik kaldığını ifade eden Geylan, eğitim süresinin 3 ayla sınırlı olması ve öğretmen adaylarının 1 Eylül’de göreve başlamaları gerektiğini ifade etti.

“EKSİKLER GİDERİLMEMİŞTİR”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin, “Başta mazeret tayinleri olmak üzere öğretmenlerin yer değiştirmesine dair düzenlemeler eksik kalmıştır. Hizmet puanlarının tespitine dair eksikler giderilmemiştir” dedi.

“ISRARLA DEVAM EDİLECEKTİR”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, TBMM Genel Kurulu’na getirilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na ilişkin açıklama yaptı. Yeni kanunun yeni kazanımlar getirmekle birlikte eksiklikleri olduğunu belirten Geylan, TBMM Genel Kurulu aşamasında Türk Eğitim-Sen’in önergeleriyle birlikte teklifin görüşüldüğünü hatırlattı. Geylan, “Umuyoruz ki, öğretmenlerimiz adına ortaya koyduğumuz bu son derece makul teklifler milletvekillerimiz nezdinde karşılık bulur ve hayata geçirilir. Önümüzdeki süreçlerde de Türk Eğitim-Sen’in her daim öncelikli iştigal konularından bir tanesi Öğretmenlik Meslek Kanunu olacak ve kanunun içeriğinin meslektaşlarımızın beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlenmesi için gayret göstermeye ısrarla devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

Geylan yaptığı açıklamasının sonunda ise öğretmen adaylarının 1 yıl süreyle akademide eğitim almanın çok uzun olduğuna vurgu yaptı. Sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamalarının kaldırılarak bütün öğretmenlerin kadrolu olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER