Türk Askerinin Lübnan'daki akıbeti belli oluyor

Türkiye'nin yurt dışında askeri varlığını bulundurduğu ülkeler arasında Lübnan'da yer alıyor. İsrail'in bir süredir saldırılar düzenlediği ülkede Türk askerinin durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde mecliste görüşülecek.

Türk Askerinin Lübnan'daki akıbeti belli oluyor

Türkiye'nin farklı ülkelerdeki askerlerinin görev süresinin ne kadar olacağı ile ilgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanıyor. İlgili ülkenin adıyla adlandırılan tezkereler kaç yıl onay verildiyse o kadar Türk Askerinin orada kalmasına izin veriyor.

Türk Askeri günümüzde Somali, Libya, Irak, Suriye, Lübnan, Somali ve Bosna Hersek'te görev yapıyor. Yurt dışında bulunan askerlerimizin bazıları direk Türk Ordusu sıfatıyla orada bulunurken bazıları ise Birleşmiş Milletler ve NATO gibi oluşumlar kapsamında görev alıyor.

GEÇEN YIL UZATILMIŞTI

Önümüzdeki günlerde ise Mehmetçiğin Lübnan'daki varlığına tamam ya da devam denilecek. Birleşmiş Milletler gücü içerisinde bulunan askerlerimizin Lübnan'daki tezkeresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunun önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gireceği öğrenildi. TRT Haber'de yer alan habere göre 2006'dan beri Türk Askeri Lübnan'da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerimizin Birleşmiş Mlletler çatısı altındaki görevi ile ilgili tezkerenin TBMM'ye geldi.

Son olarak 6 Ekim 2023 tarihinde uzatılan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresinin önemi son dönemde İsrail'in Lübnan'a saldırıları göz önünde bulundurulduğunda daha merak konusu oldu. Hiç bir kural tanımayan İsrail Ordusu geçtiğimiz günlerde 2 tank ile Birleşmiş Milletler üssüne girmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER