Tükenmez kalemi silgi gibi silecek, kalem lekesi tarih olacak!

Tükenmez kalem lekesi pek çok kişinin kabusu haline gelirken özellikle de çocuklu ailelerde yaşanan sorunlar artıyor. Peki, tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar, temizlenir, tükenmez kalem temizliği nasıl yapılır?

Tükenmez kalemi silgi gibi silecek, kalem lekesi tarih olacak!

Tükenmez kalem lekesi pek çok kişinin kabusu haline gelirken özellikle de çocuklu ailelerde yaşanan sorunlar daha fazla ortaya çıkmaktadır. Kapı, koltuk, duvar, mobilya ve kıyafetlerde oluşan tükenmez kalem lekesi için temizlik yöntemi araştırmaları artarken yeni bir formül duyuruldu. Tükenmez kalem lekesi çıkartmak isteyen kişiler birde bu yöntemi deneyebilir?

TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL TEMİZLENİR, ÇIKAR?

Mobilya, deri ve koltuk yüzeyi gibi yüzeylerde oluşan tükenmez kalem lekesi için aşağıda bulunan yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak lekenin kolay temizlenebilmesi için mutlaka leke oluşur oluşmaz temizlenmesi gerekir. Leke ne kadar uzun süre beklerse ya da üzerinde ne kadar çok yanlış temizleme yöntemi denenirse o kadar zor temizlenir.

1 çay bardağı kolonya,

1 yemek kaşığı sirke,

1 yemek kaşığı parlatıcı,

1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı.

Bu malzemeleri sprey bir şişeye ekleyerek iyice karıştırın. Ardından spreyle püskürterek lekenin üzerine uygulayın. Bekletip temiz ve nemli bir bezle durulayın. Leke çıkana kadar işlemi uygulayın.

KIYAFETTE TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR, TEMİZLENİR?

Tükenmez kalemde bulunan lekenin temizlenmesi için en etkili yöntem ılık süttür. Tükenmez kalem lekesinin üzerine ılık süt dökerek iyice çitileyin. Leke çıkmadıysa sütü bekletip bir süre bekletin ve yine deneyin.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER