Tuğgeneral Bilal Çokay olayı kimdir, nereli, rütbeleri neden söküldü?

Tuğgenaral Bilal Çokay olayı rütbelerinin sökülmesinin ardından yeniden olay oldu. Çokay kimdir, rütbeleri neden söküldü, nereli?

Tuğgeneral Bilal Çokay olayı kimdir, nereli, rütbeleri neden söküldü?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan haftalık bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılan toplantı sonunda hakkında makam arabası ile insan kaçakçılığı yaptığı iddiası ile soruşturma açılan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbelerinin geri alındığını duyurdu.

BİLAL ÇOKAY OLAYI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili, “Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Hatırlanacağı üzere Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği açıklanmıştı. Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre kurul tarafından yapılan görüşmenin ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından rütbesinin geri alındığı açıklandı. Söz konusu olay o dönemde çok konuşulmuş ve ülkede gündem olmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER