TSK’ya muvazzaf subay alınacak! Şartlar neler?

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamasında TSK’ya muvazzaf subay alınacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, başvurular ne zamana kadar yapılacak? İşte ilana ilişkin merak edilen detaylar..

TSK’ya muvazzaf subay alınacak! Şartlar neler?

MSB, yaptığı açıklamasında lisans mezunu ya da önlisans mezunları arasından muvazzaf subay alımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda bakanlık başvuru kılavuzunu yayımladığını duyurdu.

Başvuru yapmak isteyenler için başvuruların 23.59’a kadar devam edeceği belirtildi. Başvurular "Personeltemin.msb.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

MSB DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunlarından muvazzaf subay temini yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2024 Yılı Muvazzaf Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu yayımlandığı belirtildi.

Buna göre, "https://personeltemin.msb.gov.tr" internet adresinden e-Devlet şifresiyle yapılacak başvurular, 13 Ekim saat 23.59'da sona erecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MSB’nin resmi web sitesinde muvazzaf sözleşmeli subay alımı için başvuru şartlarına ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Muvazzaf subay adayları için; Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara Ait Yönetmelik'in 25/a ve 26/a maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikler ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

Sözleşmeli subay adayları için; Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinde düzenlenmiş olan "Sözleşmeli subay adaylarında aranacak nitelikleri" ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır”

YAŞ SINIRI VAR MI?

Buna göre başvurmak isteyen adaylar başvurularını belirtilen internet sitesi üzerinden 13 Ekim 23.59’a kadar gerçekleştirebilecek. Bakanlığın sitesinde lisans düzeyinde başvuru yapacaklar için 27 yaş, lisans üstü adaylar için de 32, tıpta uzmanlık eğitimi alanlar için 35 yaş sınırı bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER