TSE 184 personel alacak! Başvuru şartları açıklandı

Türkiye Standartları Enstitüsü personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruların 30 Ağustos tarihine kadar devam edeceği personel alımında 184 kişinin işe alınacağı öğrenildi.

TSE 184 personel alacak! Başvuru şartları açıklandı

Yapılan açıklamada TSE idari hizmet sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bünyesine 184 personel alımı yapacak olan TSE, alımların yapılacağı illeri ve başvuru şartlarını açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan alım ilanına göre KPSS puan şartı da aranacak.

Yayımlanan ilanda personel alımına ilişkin, “Enstitümüz merkez ve taşra teşkilatına istihdam edilecek idari hizmet sözleşmeli personele ait pozisyon, öğrenim durumu, sayı, şehir, KPSS puan türü ve başvuru şartlarına ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır” denildi.

TSE 184 PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

TSE 184 personel alımı için başvuru şartları da belli oldu. Buna göre yapılacak alımda adaylardan aranacak şartlar şu şekilde:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki genel şartları taşımak
  • Belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması
  • Güvenlik görevlisi alımı için “Silahlı ÖGG Kartı”na sahip olmak
  • Güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi
  • Şoför alımı için en az 5 yıllık B sınıfı sürücü belgesinin olması
  • Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek sağlık sorununun olmaması

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Başvuru yapmak isteyenler için başvuruların 20 Ağustos’ta başlayacağı ve 30 Ağustos tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Eksik belge ile başvuranların başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Adaylar başvurularını en geç 30 Ağustos 23.59’a kadar yapabilecek.

Başvuran adaylar arasında KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak koşuluyla sıralama yapılacak. Sıralamaya giren adaylar için sözlü mülakat yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER