TSE 161 personel alımına başladı: KPSS şartı var

Türkiye Standartları Enstitüsü personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak olan personel alımında başvuru şartları, başvuru şekli ve son başvuru tarihleri de açıklandı. İşte TSE 161 personel alımında son detaylar..

TSE 161 personel alımına başladı: KPSS şartı var

Türk Standartları Enstitüsü sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak alımda 148 kişinin mühendis, 8 kişinin kimyager ve 5 kişinin de denetçi yardımcısı olarak işe alınacağı ifade edildi. Başvuracak adaylarda KPSS puan şartının aranacağı belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TSE personel alım başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • Yayımlanan ilanda belirtilen bölümlerden mezun olmak
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması ya da askerlik çağına gelmemiş olması
  • YDS’de en az C seviyesine puana sahip olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak

Başvuruların il bazında yapılacağı personel alımında adayların sadece bir pozisyon için başvuru yapabileceği ifade edildi. Öte yandan adaylar yerleştirildikleri illerde en az 5 yıl boyunca görev yapmayı kabul ve taahhüt ettiklerinin de altı çizildi.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

TSE 161 personel alımında başvurular online olarak yapılacak. Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ekranı üzerinden yapabilecek. 21 Ekim tarihinde başlayan başvurular 31 Ekim 23.59’a kadar alınacak. Eksik belge ile başvuranların başvurularının kabul edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında. Bu sebeple başvuru yapan adayların bu kriterlere dikkat etmesi gerekmektedir.

Başvuru yapan adaylar arasından sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar için duyuru 18 Kasım tarihinde yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER