Her yıl yaşanan yüzlerce kaza çok sayıda insanın hayattan koparılmasına neden oluyor. Yaşanan kazaların azımsanmayacak kadar büyük bir kısmının sürücü hatalarından kaynaklandığı ifade ediliyor.
Kazaların yaşanmaması ve trafiği tehlikeye sokanlara yönelik İçişleri Bakanlığına bağlı birimler yurt genelinde faaliyetlerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde çok sayıda sürücüye ve araca ceza kesiliyor.
BAKAN YERLİKAYA: ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni yılın ilk gününden 14 Şubat tarihine kadar olan süre zarfından makas atma suçu ile ilgili 12 bin 919 araca işlem yaptıklarını duyurdu. Bakan Yerlikaya "İçişleri Bakanlığı olarak, bu ihlalin ve yol açtığı kazaların önlenmesi amacıyla; idari yaptırımların artırılması, sürücü belgesinin geri alınması ve araçların trafikten men edilmesine yönelik mevzuat çalışmalarımız tamamlanmak üzere" ifadelerini kullandı. Yerlikaya ayrıca 6-13 Şubat 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerin bilançosunu da vatandaşlarla paylaştı.
İnsanları bir kez daha trafik kurallarına uymaya davet eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurallara uymamanın sürücünün hem kendisinin hem de diğer insanlarının canının tehlikeye atılması anlamına geldiğini belirtti.