Trafik cezaları için indirimli ödeme süresine yeni düzenleme

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. 15 Gün olarak bilinen trafik cezası indirimli ödeme süresi uzatıldı.

Trafik cezaları için indirimli ödeme süresine yeni düzenleme

Ülke genelinde sürücülerin trafikte almış olduğu cezaların ödenme süreci ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Herhangi bir kural ihlali vb. durumdan dolayı trafikte ceza alan ve bunu hızlıca ödemek isteyen vatandaşların yararlanmış olduğu indirimli ödeme süresi uzatıldı.

Günlük hayatta ülkemizde gün içinde trafikte yaşanan olaylar sonrası ya da aracında ve kendinde kurallara aykırı bir durum bulunmasından dolayı trafik cezası alan vatandaşlar son dönemde iyice azalan trafik ceza miktarını en az şekilde ödemek için indirimli ödeme süresi bitmeden işlemlerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Verilen ceza miktarının yüzde 25 indirimli bir şekilde ödenmesini sağlayan bu süre ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığı açıklandı.Trafik cezaları için indirimli ödeme süresine yeni düzenleme

TRAFİK CEZASI İNDİRİMLİ ÖDEME SÜRESİ

Bu zamana kadar 15 gün olarak ifade edilen indirimli ödeme süresinin uzatıldığına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre 15 gün olan indirimli ödeme süresinin yeni belirlenen zaman dilimi 1 ay oldu.

Yapılan bu değişikliğin ardından vatandaşlar 1 aylık süreyi aşmadığı sürece almış olduğu trafik cezasını yüzde 25 indirimli olarak ödeyebilecek. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha yüksek miktarlara çekilen ceza miktarlarından dolayı vatandaşların alacakları cezaları en kısa sürede indirimli olarak ödemesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER