Toplu taşıma öğrenci akbili yaş sınırı kaç oldu?

Toplu taşıma araçlarında öğrenciler için indirimli akbil kullanımına hak veriliyor. İndirimli akbil kullanan öğrenciler için alınan yeni bir karar daha araştırma konusu oldu. Öğrenci akbillerine yaş sınırı getirilmesi kararı sonrası yaş sınırı da merak konusu oldu.

Toplu taşıma öğrenci akbili yaş sınırı kaç oldu?

Toplu taşıma öğrenci akbili yaş sınırı ile ilgili sorular gündemdeki yerini aldı. Öğrencilerin toplu taşıma araçlarına indirimli binmesini sağlayan öğrenci akbilleri ile ilgili yaş sınırı kararı gündem olurken ''Toplu taşıma öğrenci akbili yaş sınırı kaç oldu?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantılarının 3’üncüsü gerçekleştirildi. İstanbul’da, toplu taşımada öğrenci indirimine yaş sınırı getirilirken ''Öğrenci kartına ne kadar indirim olacak, yaş sınırı nedir?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

TOPLU TAŞIMA ÖĞRENCİ AKBİLİ YAŞ SINIRI KAÇ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Temmuz ayı toplantılarının üçüncü oturumu, Meclis 1'inci Başkanvekili Nuri Aslan Başkanlığı'nda İBB Saraçhane binasında gerçekleştirildi. Ulaşımda İstanbul Kart yönetmeliği öğrenci tanımı değiştirildi.

Toplu taşıma öğrenci akbili yaş sınırı kaç oldu?

İBB Meclisinde oy çokluğuyla alınan kararla beraber bundan böyle 30 yaşından gün almış kişiler yarı yarıya uygulanan indirimli öğrenci kartını kullanamayacak. 30 yaş üstü öğrencilere tam karta oranla yüzde 10 indirim, aylık abonman ücretinde ise yüzde 82 indirim sağlanacak. Yönetmeliğe '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde revizyon yapılırken İstanbul'da öğrenci akbilleri için alınan karar da uygulamaya koyuldu.

SONRAKİ HABER