TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman başlıyor?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası, özellikle Çevre Bakanı Murat Kurum’un açıklaması sonrasında daha da sık araştırılmaya başlandı. Bakanın açıklamasına göre TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının başlayacağı tarih açıklandı.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman başlıyor?

TOKİ, ödemeleri devam eden ve satın alınan konut / işyerleri için peşin ödemede yüzde 25 indirim kampanyasına devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre kampanya bu yıl 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak.

BAKAN MURAT KURUM AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamasında yüzde 25 kampanyasının detaylarını şu şekilde duyurdu:

“TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun"

TEMMUZ 2023 VE ÖNCESİNİ İLGİLENDİRİYOR

Yapılan açıklamada TOKİ’den ev ve işyeri alanlar borç bakiyesinin tamamının kapatılması halinde yüzde 25’lik indirim imkanından yararlanabilecek. Buna göre 2023 yılının haziran ayı sonuna kadar satılan konutların sahiplerinin yanı sıra geri ödeme taksitleri en son 2023 haziran sonunda başlayan ile kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar bu kampanyadan yararlanabilecek.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI

Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar kalan borcun yüzde 25’inden daha fazla ödeme istemeleri halinde de TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından yaralanabilecek.

Uygulamaya katılmak ve başvuru yapmak isteyenler için başvurular 23 Eylül’de başlayacak ve 18 Ekim tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlar satış işlemlerinin yapıldığı bankaya başvurularını yapabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER