TOKİ 250 kişinin mağdur edildiği iddialarına cevap verdi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında kuruma yönelik yapılan bir eleştiriye cevap verildi. Söz konusu 250 kişinin mağdur edildiği iddiaları kesin bir şekilde reddedildi.

TOKİ 250 kişinin mağdur edildiği iddialarına cevap verdi

Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalında TOKİ'ye yönelik ciddi bir iddiada bulunulmuş, söz konusu iddiada kurum tarafından 250 kişinin mağdur edildiği iddia edilmişti. 250 kişinin parasını peşin ödemesine rağmen daire alamadığı ve kurumun arazilere çöktüğü şeklinde ifade edilen iddialar ile ilgili TOKİ bir açıklama yayınladı.

SORUNUN MUHATABI BAŞKA ŞİRKET

İlk olarak kafalardaki soru işaretini ortadan kaldırmak ve söz konusu alanın farklı bir şirketin sorumluluğunda olduğunu ifade eden TOKİ İstanbul ili Kağıthane ilçesi Yahya Kemal Mahallesi 6580 ada, 31 parselde bulunan IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş.’nin Flats-2 projesindeki istinat duvarının 22.04.2019 tarihinde çöktüğü sırada anılan yüklenicinin Flats-1‘deki inşaat seviyesi yüzde 85 iken, Flats-2‘de ise herhangi bir inşai faaliyete başlanılmamıştır. İstinat duvarının çökmesinden etkilenen alanla birlikte 3.39 hektarlık alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından resen kentsel dönüşüm uygulama alanı olarak belirlenmiştir ”dedi.

Açıklamada söz konusu durumun kendileri ile alakalı bir durum olmadığını ifade eden TOKİ "Habere konu Flats-1 projesi kentsel dönüşüm projesi kapsamı dışında kaldığından, yüklenici tarafından inşa ettirilip satışa sunulan bir projedir. Bu itibarla IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. tarafından satış vaadinde bulunulan üçüncü kişilere ilişkin edimlerin muhatabı ne TOKİ ne de Bakanlığımızdır. Bu edimlerin muhatabı IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş.'dir” diyerek konunun asıl adreslerini işaret gösterdi.

"TÜM YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ" AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamanın ardından TOKİ sözlerini bu iddiaları yapanlar hakkında kurumun sahip olduğu tüm yasal hakları kullanacaklarını ifade etti.

Söz konusu açıklamanın net bir şekilde ortaya koyulmasının ardından yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu. TOKİ'ye yönelik bu ifade kullanacakların önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER