TMO, fındık alım fiyatlarını güncellememe kararı aldı!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun fındık alım fiyatlarında güncelleme yapmayacaklarını açıkladı.

TMO, fındık alım fiyatlarını güncellememe kararı aldı!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun fındık alım fiyatlarında güncelleme yapmayacaklarını açıkladı. Güldal, bu konuda şunları söyledi: "Burada üreticinin kaybettiği bir husus yok. Üreticimiz bizim açıkladığımız referans fiyatlarının üzerinde satması halinde onun aleyhine bir durum söz konusu değil, aksine lehine bir durum söz konusudur. Dolayısıyla güncellemeye de ihtiyaç yoktur"

"FINDIKLA İLGİLİ BİZİM ALIM KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR"

TMO Genel Müdürü Güldal, fındık fiyatlarının başlangıçta iyi bir seviyede olduğunu ancak hasat dönemi başladıkça rekoltenin beklenenin altında olduğunun anlaşıldığını ve bu nedenle fiyatların yükseldiğini belirterek, "Üreticilerimiz bu noktada kendi menfaatlerine olan ticareti yapmakta serbestler. Kendileri için uygun olan fiyatı buldukları, gördükleri anda da satabilmekteler. Fındıkla ilgili bizim alım kampanyamız devam ediyor. Şu anda 35 tane merkezimizde fındık alımına devam ediyoruz. Ama ilk haftalarda gelen yoğun fındık ya da gelmesi beklenen fındık bir miktar gelmekle beraber son günlerde artık bize hiç arz olmaz duruma geçti. Bunu da üreticinin menfaatinin serbest piyasaya veya tüccara olduğunu düşünüyoruz. Bundan da işin doğrusu memnuniyet duyuyoruz"

TMO'nun fındık alım kampanyasının devam ettiğini vurgulayan Güldal, son günlerde ürün arzının azaldığını ve üreticilerin serbest piyasa veya tüccara satış yapmaya yöneldiğini söyledi.

"DOLAYISIYLA GÜNCELLEMEYE DE İHTİYAÇ YOKTUR"

Fındık fiyatlarında güncelleme yapma ihtiyacının olmadığını belirten Güldal, "Burada üreticinin kaybettiği bir husus yok. Yani bizim açıkladığımız fiyatlar zaten referans fiyatlarıdır. ‘O fiyatın altında olursa biz alırız’ demektir. Üreticimiz bizim açıkladığımız referans fiyatlarının üzerinde satması halinde onun bir üretici aleyhine bir durum söz konusu değil, aksine lehine bir durum söz konusudur. Dolayısıyla güncellemeye de ihtiyaç yoktur. Zaten az olan rekoltesi az görünen bir fındığın devletin serbest piyasayla yarışması, fiyatı yükseltmesi bir anlam da ifade etmemektedir. Orada mutlaka bir piyasa dengesi oluşacaktır." dedi.

TMO'nun stoklarının yeterli olduğunu ve Aralık ayı sonuna kadar herhangi bir satış politikası olmadığını söyleyen Güldal, üreticilerin ürünlerini istedikleri şekilde TMO'ya veya serbest piyasaya satabileceklerini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER