Tırnaksız doğan kuzu yürüteç yardımıyla yürüdü

Tırnaksız doğan 15 günlük kuzu, yürüteç yardımıyla adım attı. Pamuk adı verilen kuzunun ek takviyeler ve kemik gelişimiyle 1 ay içerisinde yürümesi bekleniyor.

Tırnaksız doğan kuzu yürüteç yardımıyla yürüdü

Sefanur Kızılyar adlı kişi, yürüyemeyen bir kuzuyu sahiplendi. Tırnaksız doğan 15 günlük kuzu Pamuk, yürüteç yardımıyla adım attı.

Sivas'ta bir veteriner, ayaklarında tırnak oluşmadığı için yürüyemeyen 15 günlük kuzuyu plastik su borularından tasarlanan yürüteç yardımıyla yürüttü. Bir fabrikada gıda mühendisi olarak çalışan Sefanur Kızılyar, bir çiftçi tarafından iş yerine getirilen ve yürüyemeyen kuzuyu sahiplendi. Kızılyar, "Pamuk" ismini verdiği kuzuyu daha önceden tanıdığı veteriner hekim İrem Yıldırım'a getirdi. Pamuk'un durumundan etkilenen hekim İrem Yıldırım, daha önce felçli bir kedi için tasarlattığı su boruları ve tekerlekten oluşan yürüteci kullanarak kuzunun yürümesini sağladı.

Tırnaksız doğan kuzu yürüteç yardımıyla yürüdü

Veteriner hekim İrem Yıldırım, daha önce bir sokak hayvanının tedavisi vesilesiyle tanıştığı Sefanur Kızılyar'ın Pamuk'u kliniğine getirdiğini, normalde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tedavisine bakmadığını ifade etti.

Pamuk ile arasında bir bağ oluştuğunu anlatan Yıldırım, "İçeriye aldık ve muayenesini yaptık. Kuzu doğuştan anomali yani tırnak oluşumları normal değil. Tırnakları oluşmadığı için yürüyemiyor, dört ayağı da aynı şekildeydi" diye konuştu.

"OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUK ANCAK OLDU"

Felçli bir kedi için tasarladıkları yürüteci Pamuk'ta kullandıklarını söyleyen İrem Yıldırım, "Olmaz diye düşünüyorduk ancak yürüteci yerleştirince Pamuk yürümeye başladı. Biz de çok mutlu olduk, hasta sahiplerimiz de çok mutlu oldu. Şimdi beraberiz, ara ara kontrole gelecek, onun için elimizden geleni yapacağız" dedi. Yıldırım, kuzunun ek takviyeler ve kemik gelişimiyle 1 ay içerisinde yürümeye başlayabileceğini anlattı.

Tırnaksız doğan kuzu yürüteç yardımıyla yürüdü - Resim : 2

Pamuk'u görünce geri çevirmek istemediğini aktaran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bana ihtiyacı varmış gibi hissettim, gerçekten çok tesadüf oldu. Yürütecimiz de olunca reddetmek istemedim. 'Belki yürüme şansı olur, hem hasta sahiplerimizi mutlu ederiz hem Pamuk'u mutlu ederiz' dedim. Sefanur Hanım çok sevdiğimiz bir hasta sahibimiz ve kuzu, çalıştığı yere bir vatandaş tarafından getiriliyor. O da 'Belki bir faydam dokunur' diye bakmak istiyor. Oradan alıp yürüyemediğini fark edince direkt bize getirdi" ifadelerini kullandı.

Veteriner hekim İrem Yıldırım, yürütecin daha önce felçli bir kedi için tasarlandığını ancak kedinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yürütecin kuzu Pamuk'un nasibi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER